Flash Sale! Få 10% extra rabatt. Använd koden: FLASH10 - %countdown %days kvar
Filtrera

Hitta din matta

Hitta din matta
Min matta får kosta:
Rensa
Afghan Khal Mohammadi

Afghan Khal Mohammadi

Namnet Khal Mohammadi är synonymt med exceptionellt matthantverk. Till skillnad från många andra typer av mattor där namnet på mattan härstammar från regionen där mattan är knuten, så är de afghanska Khal Mohammadi mattorna uppkallade efter skaparen själv, Khal Mohammad, en Ersari turkmensk textilfärgare och mattknytare från norra Afghanistan.
Khal Mohammad kunde skapa exceptionella mattor med naturliga färgämnen och det sägs att han också var den som uppfann den varma röda undertonen i afghanska mattor. Idag knyts dessa mattor i och runt Afghanistan samt nära den pakistanska gränsen.
Afghan Khal Mohammadi representerar idag några av de bästa afghanska mattorna, med bästa kvalitet och med utmärkt ull samt fantastiska färger. Mattorna är extremt tåliga och har generellt en kort lugg vilket gör dem lätta att hålla rena. De är estetiska konstverk som passar perfekt in i nästan alla miljöer, både moderna och traditionella. Deras djärva och enkla mönster ger precis den kontrast eller det komplement som efterfrågas.
Ett kvalitetspris för en äkta handknuten matta.

Läs mer
Kontakta mig Copyright © 2024 Carpet Avenue GmbH. Alla rättigheter förbehållna.