Silkesmattor / Exklusiva

Dessa mattor anses vara bland de vackraste och värdefullaste mattorna i världen. Mattorna tillverkas i ateljér av skickliga och erfarna mattknytare som behärskat de tekniker som krävs. Habibian, Davari och Jamshidi är bara några av namnen på de världsberömda knytare och ateljér som ligger bakom tillverkningen av dessa exklusiva mattor.

I vissa exklusiva mattor finns det inslag av silke i luggen för att framhäva detaljerna. Det ger även en otrolig glans och skimrande lyster till mattan som nästan väcks till liv. Mattorna är otroligt detaljrika med en knuttäthet på minst 600 000 knutar per kvm och tillverkas uteslutande av det finaste och mest exklusiva korkull och naturliga silke.

I de allra finaste och mest exklusiva mattorna används silke i både varp och lugg. Dessa mattor har en knuttäthet på 850 000 knutar per kvm och uppåt, till över en miljon knutar per kvm.  Silke är ett extremt fint material som tillåter matt-knytaren att skapa raffinerade detaljer och mönster, men det är en extremt lång och tidskrävande process som kräver mycket koncentration och skicklighet.

Silkesmattor tillverkas huvudsakligen i persiska ateljér men det finns även andra enastående exempel att hitta som vackra indiska Kashmir-silkesmattor, exklusiva turkiska och kinesiska Hereke-mattor.

Läs mer
Visa som Rutnät Listvy

Mattor 1-100 av 2288

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Mattor 1-100 av 2288

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Copyright © 2022 Carpet Avenue GmbH. Alla rättigheter förbehållna.