Sekretesspolicy & Cookies

Denna sekretesspolicy anger hur Carpet Avenue (nedan "butiken") använder och skyddar all information som du ger butiken när du använder denna webbplats. Carpet Avenue arbetar aktivt för att säkerställa att din integritet skyddas när du använder våra onlinetjänster. Om vi ​​ber dig tillhandahålla viss information som du kan identifieras med när du använder denna webbplats kan du vara säker på att den endast kommer att användas i enlighet med denna sekretesspolicy. Observera att Carpet Avenue kan komma att göra ändring till denna policy genom att uppdatera denna sida. Vi rekommenderar att du besöker denna sida då och då för att säkerställa att du är uppdaterad om eventuella ändringar.

 

Uppgifter som samlas in

 Vi samlar in följande information:

  • namn
  • kontaktinformation inklusive e-postadress
  • demografisk information som adress och postnummer
  • betalningsinformation

 

Vad vi gör med den information vi samlar in

Vi behöver denna information för att förstå dina behov och för att tillhandahålla en bättre service. Den information du anger används för följande ändamål:

  • För att genomföra beställningar
  • För att registrera och administrera ditt kundkonto
  • För att kontakta dig vid eventuella betalnings eller leveransproblem
  • För att skicka nyhetsbrev och mail till den e-post om nya produkter, specialerbjudanden, tävlingar eller annan information som kan vara intressant för dig
  • Informationen kan användas för att förbättra våra produkter och tjänster
  • Informationen kan användas för att anpassa webbplatsen enligt dina intressen

 

Säkerhet

Vi arbetar aktivt för att säkerställa att din information skyddas när du använder vår websida och våra onlinetjänster. För att förhindra obehörig åtkomst har vi inrättat lämpliga fysiska, elektroniska och ledande förfaranden för att skydda och säkra all information vi samlar in online.

 

Hur vi använder cookies

En cookie är en liten fil som placeras på din dator när du besöker en webbplats. När du samtycker läggs filen till och används för att möjliggöra vissa funktioner på websidan (tex. inloggning, varukorg, orderhantering, språk) samt för att analysera viss statistik om ditt besök. Cookies används för att ge dig en bättre upplevelse och tillåter webbapplikationer att svara på dig som individ, ta hänsyn till dina behov och dina beteenden genom att samla in och komma ihåg information om dina preferenser.

Vi använder cookies för att identifiera vilka sidor som används. Detta hjälper oss att analysera data om webbsidotrafik och förbättra vår webbplats genom att skräddarsy den efter kundens behov. Vi använder endast denna information för statistiska analysändamål och sedan tas informationen bort från systemet.

Sammantaget hjälper cookies oss att ge dig en bättre webbplats genom att göra det möjligt för oss att se vilka sidor du tycker är användbara och vilka du inte gör. En cookie ger oss på inget sätt åtkomst till din dator eller information om dig, förutom de uppgifter du väljer att dela med oss. Du kan välja att acceptera cookies eller inte. De flesta webbläsare accepterar automatiskt cookies, men du kan enkelt ändra detta i dina webbläsarinställningar om du föredrar. Detta kan dock hindra dig från att dra full nytta av vår websida och en del funktioner.

 

Länkar till andra webbplatser

Carpet Avenue kan innehålla länkar till andra webbplatser av intresse. Om du använder någon av dessa länkar för att lämna Carpet Avenue bör du dock notera att vi inte har någon kontroll över den andra webbplatsen. Därför kan vi inte ansvara för skyddet och integriteten av den information du tillhandahåller när du besöker andra webbplatser än Carpet Avenue. Sådana webbplatser regleras inte av denna integritetspolicy. Du bör vara försiktig och titta på integritetspolicyn som gäller för webbplatsen i fråga.

 

Användning av Facebook sociala plugins

Vår webbplats använder så kallade sociala insticksmoduler ("plugins") tillhörande det sociala nätverket Facebook som drivs av Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Insticksmodulerna känns igen genom att de är försedda med en Facebook logotyp eller tillägget "Social Plug-in of Facebook" eller "Facebook Social Plugin". En lista på instick från Facebook och deras utseende hittar du här: http://developers.facebook.com/plugins.

Om du besöker en sida på vår webbplats som innehåller ett sådant instick, länkar din browser direkt till Facebooks servrar. Innehållet i insticksmodulerna överförs av Facebook direkt till din browser och länkas därifrån direkt till vår webbsida där det lagras.

Med hjälp av sina insticksmoduler får Facebook information om att din browser har loggat in på en viss sida bland våra webbsidor. Detta sker läven om du själv inte är medlem i Facebook eller - om du är medlem - också när du inte är inloggad på Facebook. Denna information (inklusive din IP-adress) skickas direkt från din browser till en server tillhörande Facebook i USA för att lagras där.
Om du är inloggad på Facebook kan ditt besök på vår hemsida länkas direkt till ditt Facebook-konto. När du använder insticksmoduler som exempelvis Gilla-knappen eller lämnar en kommentar, så överförs också informationen direkt till en av Facebooks servrar, där den lagras. Informationen offentliggörs dessutom på Facebook där den visas för dina Facebookvänner.
Facebook kan använda denna information för reklam och marknadsföring och för att bygga upp sina Facebooksidor. Till detta kommer de nytto - intresse- och kontakprofiler som Facebook tar fram till exempel för att ta reda på hur du använder vår webbsida. Detta sker med utgångspunkt från vilka annonser som kommer in på din Facebooksida. Syftet är att kunna informera andra Facebookanvändare om dina aktiviteter på vår hemsida och skapa ytterligare tjänster som kan förknippas med användningen av Facebook.
Om du inte vill att Facebook ska länka dina data som finns samlade på vår hemsida till ditt konto på Facebook måste du logga ut från Facebook innan du loggar in på vår hemsida.
Information om syftet med datainsamlingens omfång, vidare bearbetning och utnyttjande via Facebook hittar du på Facebooks. Där kan du få veta vilka rättigheter du har, med vilka inställningar på datorn som du kan skydda din privatsfär och ta del av Facebooks dataskyddsanvisningar, informationen hittar du på den här länken: http://www.facebook.com/policy.php

 

Google Analytics

Denna webbplats använder Google Analytics, en webbanalystjänst från Google Inc. (Alfabetet). Google Analytics använder så kallade "cookies", textfiler som lagras i din dator och gör det möjligt att undersöka hur webbsidan används. Uppgifterna som rör din användning av vår webbsida (inklusive din IP-adress) överförs till en Googleserver i USA där de lagras. Men om IP-anonymisering aktiveras för denna webbplats, kommer din IP-adress förkortas av Google i förväg i Europeiska Unionens medlemsstater eller andra parter i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall kommer hela IP-adressen att skickas till en Google-server i USA och förkortas där.

Google använder informationen för att utvärdera hur du använder webbsidan, för att sammanställa rapporter om aktiviteter på webbsidan till ansvariga för webbsidan och för att erbjuda nya tjänster i samband med användningen av webbsidor och Internet.

Google kan också i förekommande fall föra informationen vidare till tredje part om detta är möjligt enligt gällande lag eller om tredje part bearbetar dessa data på uppdrag av Google. Google kommer under inga omständigheter att länka din IP-adress till andra data från Google. Du kan förhindra att cookies installeras på följande länk: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Vi vill dock understryka, att du därmed i vissa fall inte kan utnyttja alla funktioner på vår webbplats. Genom att använda denna webbsida ger du ditt samtycke till bearbetningen av dina data, som med ovan beskrivna metoder och med det ovan uppgivna syftet insamlats av Google.

 

Klarna

Kreditprövning
Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Personuppgiftshantering
Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling. Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy

Har du frågor gällande faktureringen eller fakturavillkoren är du välkommen att kontakta Klarna på telefon 08 -120 120 00 för ytterligare information.

 

Hantering av personuppgifter

Du kan välja att begränsa insamlingen eller användningen av din personliga information på följande sätt:

  • När du blir ombedd att fylla i ett formulär på webbplatsen, kryssa för rutan som indikerar att du inte vill att informationen ska användas i direkt marknadsföringsändamål
  • Om du tidigare har godkänt att vi använder din personliga information i direkt marknadsföringssyfte, kan du när som helst ändra dig genom att skicka en e-post till info@carpetavenue.com

 

Vi kommer inte att sälja eller dela ut din personliga information till en tredje part med undantag för våra leverans-och betalningspartners som kräver viss information i samband med din beställning, eller enligt lag om vi är skyldiga att göra det (tex. bokföringsregler).

Enligt dataskyddslagstiftningen har du rätt att få ett utdrag av all information som vi har registrerat om dig och om det inte är relevant kan du be oss ta bort informationen eller rätta den. Om du vill ha en kopia av den information vi lagrar, vänligen kontakta oss på info@carpetavenue.com

 

Copyright © 2020 Carpet Avenue GmbH. All rights reserved.